مقاله چیست و چرا مقاله مینویسیم؟
مقاله نوشتهای آکادمیک است که نتایج یک پژوهش علمی را برای متخصصین یک حوزهی نظری ارائه میکند. مخاطب اصلی مقالات علمی، متخصصین رشتهی تخصصیای هستند که در زمینهی کاری ما تحقیق میکنند. هر مقاله، قرار است که فقط یک یافتهی خیلی کوچک ولی کاملا جدید علمی را عرضه کند. فرق مقاله با کتاب این است که در کتاب میتوانیم مباحث مختلف و متعددی را مطرح کنیم اما در یک مقاله فقط باید یک یافتهی مشخص را بیان کنیم و بالاخره اینکه مقالهی علمی باید همواره بر اساس اصول علمی طراحی و نوشته شود.
چرا مقاله مینویسیم؟
وقتی یک محقق مقالهای را ارایه می نماید، نه تنها نتایج یافتههای علمی خودش را در اختیار سایر متخصصین قرار میدهد، بلکه فرصتی ایجاد میکند تا آنها بتوانند کار او را تکمیل و نقد کنند تا مبنایی برای پیشرفت دانش در آن حوزه تخصصی شود. همچنین پذیرش مقاله در مجلات معتبر تاثیر قابل توجهی در موفقیت شغلی در فضای آکادمیک دارد. از جمله:
1.امروزه بیشتر دانشگاههای کشور یکی از شروط ارایه مجوز دفاع از رساله کارشناسی ارشد را داشتن حداقل یک مقاله معتبر میدانند.
2.در اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر برای دورههای تحصیلات تکمیلی، داشتن سابقه مقالهنویسی حرفهای از اهمیت بسزایی برخوردار است.
3.در ازمون های استخدامی و مرور سوابق کاری توسط کارفرمایان و یا ارتقا مرتبه و تقویت رزومه کاری وجود سوابق پژوهشی کارایی بسزایی دارد
4.یکی از فاکتورهای اساسی برای استخدام هیئت علمی هم داشتن مقالات مختلف در مجلات معتبر علمی و نشان دادن پتانسیل بالا برای چاپ مقالات علمی در آینده است.
5.بعد از شروع به کار یکی از عوامل ضرورری و کلیدی ارتقای مقام به مدارج بالاتر(در کنار سابقه عملیاتی و فعالیتهای اجرایی) داشتن مقالات علمی است.
5.از سال 1389 که آزمون دکتری به صورت نیمه متمرکز برگزار میگردد، داوطلبان پس از قبولی در آزمون کتبی، با شرکت در مصاحبه علمی، باید توانمندیهای خود را در زمینههای آموزشی، پژوهشی، تالیفی و تسلط بر زبان انگلیسی به اثبات رسانند. یکی از مهم ترین شاخصهای ارزیابی توانمندی داوطب در زمینههای پژوهشی و تالیفی، داشتن مقالات علمی میباشد.